maanantai 27. lokakuuta 2014

Uusi tulokas

Jeri sai pikku pennelin Nugan paimennettavakseen 15.7 .Meille siis tuli toinen valkoinenpaimenkoira pentu.  Jeri oli aluksi hieman hämillään ja mustiskin kun tuli toinen  huomiosta kilpailija, mutta hyvin pian Jeri alkoi leikkiä vauvelin kanssa ja oikein hoisi sitä kuin emo.

Nuga pari päivää vanha
Hellyttävin hetki sattui kun vein Nugan ulkotarhaan Jerin kaveriksi , niin Jeri olikin jo pentua odotellut kaverikseen häkkiin ja otti pienen jalkapallon suuhunsa ja heilutti sitä pennun edessä silleen edestakaisin hellästi sydän täynnä rakkautta pentua kohtaan  :-Hei mullon pallo, tuu leikkiin :) ja sitten vielä juoksi muutaman askeleen kauemmas kääntyi ja heilutti taas palloa pennulle :-Tule. Ihana tuo Jeri <3
Nuga on Turun Sauvosta kotoisin. Hänen emonsa on Clara joka tykkää samoilla ja harrastaa pelloilla muiden koirujen kanssa.



ja isä on Musti jolla on todella paksu pitkä turkki ja joka tykkää samoilla metsissä ja retkeillä kallioilla.


Nuga on siis uros vaikka nimi saattaa joidenkin mielestä olla tyttömäinen. Nuga on luonteeltaan hyvin rohkea, nopea älyinen (terävä) ja hyvin toimelias. Jokapaikassa yhtäaikaa on ehkä sopivin ilmaisu. Puolusti jo pienenä perhettään. Äärettömän kekseliäs ,keksii omia leikkijuttuja kuten esimerkiksi heiluttaa ilmassa narupalloa kuin Ronaldo,sillä se leikkisi vaikka kuinka kauan.

Nuga tykkää myös järsiä luita ja muita puruleluja antaumuksella, se oikein ulisee ja vikisee jos ei heti saa palaa luusta :)  ruukaa myös kiusia Jeriä ,kuten pennut ruukaa kun energiaa riittää. Osaa kyllä  myös sitten rauhoittua hyvin kun  menee pentuhuoneeseen illalla 23 aikaan nukkumaan .Hän on hipihiljaa siellä seuraavaan aamuun klo 10.00, käy kylläkin aamupisulla klo 7 maissa. Todella kiltti koira.


Nuga omaa hyvän ruokahalun ja söisikin omanruoan lisäksi Jerin/kissojen ruoan sekä myös meidän ruoat :D. Alkuun Nuga syöksyi omalle kupille ja ahmi kaiken nanosekunissa , osasi siis pitää hyvin puolensa pentueessa, mutta heti toisena päivänä kun meille tuli alettiin opettelemaan ruoan odottamista ja luvan saamista. Nyt on jo pitkän pitkän aikaa mennyt vasta luvan kanssa omalle kupille. Keksi tosin alkuaikoina mitä moninaisempia keinoja mennä Jerin ruokakupille ahmimaan kuivaraksut, kun Jerillä on aina ruokaa kupissa ja tietenki aina otettiin pois kuppi kun Nuga tuli pentuhuoneesta pois, mutta joskus se unohtui ja nuori hra Nuga kurvaa korvat taaksepäin taivutettuna hyvin päättäväisesti Jerin ruokakupille ahmimaan ,niin et HAUHAUHAUK ja kun huomattiin asia niin se vielä kiihdytti vauhtia syömisessä ja kun pannasta napattiin kiinni herraa niin se venytti uskokaa tai älkää kaulaansa varmaan 10 cm että kerkiäis vielä yhden kaks haukkua ottaa ruokaa :D.

 Sitten sama juttu oli kissojen ruokakupin suhteen. Niillä oli Jonnen huoneessa ruoka ja juoma ja Jonnella joskus jäi ovi auki, niin älykkö Nuga tietenkin huomasi asian ja hipsi hiljaa huoneeseen ja ahmi niin kissanraksuja että sitten köhiminen paljasti sen puuhat kun oli "tukehtua" kuiviin raksuihin.

Nuga kun on nopea älyinen koira, niin oppii myös hyvin helposti temppuja ja näyttely juttuja. Osaakin jo seurata , seisoa, istua, odottaa ruokaa, ottaa katseen, maata, käydä irti pihalla käskystä pissalla ja kakalla, ravata yms nämä se oppi melkeen heti kun tuli meille.

Namit ovat myös tärkeitä Nugalle ja älykkäänä koirulina meinasi alkuun ettei tee yhtään mitää ellei saa namia... eli ulos pisulle ja vaati namin, kakista vaati namin, sisälle tulosta nami ja pentuhuoneeseen menosta vaati namin, autoon menosta nami ennenku tehhää mittää , ovela kamu tuo Nuga. Kerron kohtapuoliin taas lisää pikku sessestämme. Nyt laitain tähän vielä kuvia hänestä. Nugalla on pentunäyttely 29.11. Pellossa ,sinne nyt harjoitellaan , toivottavasti hyvin menisi!
Tästä siis lähtee Nugan tarina!






















3 kommenttia:

  1. Ihana ja innostava blogi! Ja ihania valkoisia karvaapalloja ♥ Tässä oman saku valkkari mixin elämää :) --> http://nalahauva.blogspot.fi/

    VastaaPoista