torstai 7. huhtikuuta 2016

Levin perinteinen match show ja muita kuulumisia

6.3 oli levillä match show ja ihan  aamulla vasta päätimme sitten lähteä kisailemaan. Otettiin vaan Nuga nyt mukaan kun sillä oli turkki hyvänä. Jerillä oli turkki pesua ja harjaust vailla, ei olla sitä pesty sitten vmesyksyn. No ihan viime minuutilla kerettiin ilmottautumiseen kun lähtö se aina venyy ja vanuu ja ilmottautuminen loppui puoli 1 ja oltiin paikalla viittä vaille puoli 1. No koira kerettiin saada kisaan mukaan. Porukkaa oli jonkin verran vielä ilmoittautumispaikalla, suurin osa oli autoissa tai kävelyttämässä pissillä koiriaan, rotukirjo oli laaja.

Nuga oli tapansa mukaan vauhdikkaana ja kiljui. Kova homma oli pitää aisoissa. Koiria oli paljon ja ilmottautuneita oli eri luokkiin 146kpl. Käytiin sitten ennen kehien alkua kiihyttelemässä ja Nuga vetikin kovat spurtit ! Ekalla kiihdytyksellä alkoi jo tosin jarruttamaan hyvissä ajoin ennen maalia ja aika oli himpun yli 5 sekuntia.Toisella kiihdytyksellä taasen lähti kiihdyttämään selkä edellä ja siihen tuhrautui aikaa. Ajanottaja sanoi, että nyt tuli hyvä aika 4.04. Kiinnipitäjä tädillä oli kyllä kova homma pitää aisoissa kiljuvaa 34 kiloista jättiläistä kahteen eri otteeseen. Nuga halusi nääs lähteä heti mammansa perään ja siinä tehtiin jos jonkinmoista vapautumisyritystä. No ei huono sija tullut 5. juoksi pienellä erolla voittajaan jonka aika oli 3.80s.

Sitten alkoikin isojen aikuisten erottelu sinisiin ja punaisiin, kun tuli meidän vuoro Nuga oli ottanut taas ns. "ammattivaihteen päälle", on se niin jännä, että kehän ulkopuolella olemua on rauhaton ja kehässä on kuin enkeli. Saatiin punainen nauha ja alettiin odottaa punaisten kehää. Vuoromme tuli ja Nuga kulki tosi hyvin pienestä kehästä huolimatta, tuomari tuntui seuraavan paljon meitä ja niinhän siinä sitten kävi, että tultiin Nugan kanssa pun 1.

Alkoi BIS kehä ja 10 koiraa kehiensä parhaita oli kisassa. Pikkusen alkoi jännittää.. alussa Nuga käyttäytyi esimerkillisesti, mutta kehä kesti pitkään ja Nuga alkoi väsyä ja sen keskittyminen herpaantua, mutta onneksi kehätoimitsija pian kuuluttikin, että he ovat nyt tehneet päätöksen. Alkoi kuulutus: "4. tulee kääpiökoira ja ohjaajansa" ..sitten "3. tulee husky ja ohjaajansa".. ja siinäkös sitten itse kullakin alkoi ajatukset juosta että kuka vie tällä kertaa Levin kauneimman koiran tittelin.
Sitten saadaan selville että toiseksi tulivat alaskanmalamuutti ja ohjaajansa. Tottakai siinä hymy nousi korviin kun me voitettiin ja kuulutus  kuului "Ensimmäiseksi tulivat valkoinenpaimenkoira Nuga ja minä". Tuntui kyllä taas hyvälle kulkea Nugan kanssa voittoon.

 Palkinnoiksi tuli sitten 2 ruusuketta, jättipokaali , kuivattuja kanafileitä, Nutrolin iho&turkki öljyä ja 250 e lahjakortti Levin Lomatähtien saunoille. Huh olipahan taas reissu. Lähdettiin sitten juhlimaan voittoa ja syömään Kittilään. Nugalle annoin makupalaksi saatuja kanafileitä, mutta se oli niin tohkeissaan ettei juuri piitannut. Olihan se taas kohdannut niin paljon uusia lajitovereita ja hajuja.

Marraskuussa kävästiin myös Jyväskylä KV:ssä molempien koirien kanssa. Nuga oli lopettanut juuri karvanlähtönsä, oli siis tosi ohuella turkilla liikenteessä. Sillä on vain näköjään yksi karvanlähtö per vuosi, eli suurinpiirtein elokuun lopusta lokakuun loppuun. Jerillä oli hyvä turkki, mutta hieman keksiä selässä sekä Jerin sinisen musta pigmentti korvissa herätti tuomarin kiinnostuksen, korvia tutkittiin tarkasti ja ne käännettiin taaksepäin. Ei kuitenkaan sanonut mitään, jotkuthan kuulemma tatuoi pigmenttiä paremmaksi kirsuun ja korviin. Myös Jerin turkki herätti tuomarin kiinnostuksen ja hän kysyikin onko koiraa trimmattu, eikä ole, Jerillähän on tuollainen erikoinen "kaulus" josta lähtee lapaluiden kohdalta tasaisen pitkä karva. Ehkä turkki ei ollut vielä täydessä pituudessa niinkuin keväällä.. Tuomari uskoi kyllä selityksen. Tuomari oli siis Lena Danker ja tosiaan tiukalla päällä verrattuna Pellon pentunäyttelyyn, vaikka nyt pentunäyttelyissä mennään yleensäkin leppoisammalla meinigillä. Haukahtelevat koirat sai varoituksia, rokotti pienimmästäkin virheestä, kuljettaa sai vain vapaalla ketjulla. Pojat sai molemmat EH:t ja olihan se aluskarva tosin lähtenyt toiselta kokonaan ja juoksukaan ei mennyt ihan nappiin. 5 sai vain SA:n 37:stä valkkarista. No olisi kyllä toivonut hieman leppoisampaa tunnelmaa kun siitä kerran maksaakin ruhtinaallisesti. Loppuun vielä kuvia ja ensi kerralla postaus Roin ryhmiksestä 23.8.15 se on jäänyt kokonaan kertomati, pojat tekivät siellä mammalle pienen yllätyksen!







Nuga 1v vajaa 10kk




                                         Jyväskylä KV








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti